Przestrzeń relaksacyjna w centrum handlowym

Projekt przestrzeni publicznej w centrum handlowym, która pełni funkcję relaksacyjną. Można w niej zatrzymać się na chwilę i odpocząć sącząc napój zakupiony w znajdującym się wewnątrz barze. Oderwać się od zakupowej bieganiny i zastanowić się czy na pewno potrzebna jest nam kolejna para butów…

100 m2 mlecznobiałej przestrzeni, minimalistycznej w formie, z ciekawą koncepcją ułożenia stołów, która ma na celu sprawne poruszanie się między stolikami oraz pomieszczenie dużej ilości osób przy nadaniu im jak największego poczucia intymności zarazem. Czyli próba znalezienia złotego środka między dwoma sprzecznymi założeniami.

Dużą rolę w pomieszczeniu pełnią podświetlane kolumny. Wypełniają je delikatnym, ciepłym światłem i wydzielają przestrzenie między stolikami.

Kolumny sięgające, aż do sufitu wydają się wprowadzać klienta do środka. Do pomieszczenia można dostać się trzema wejściami co ułatwia płynne poruszanie się w nim większej ilości osób.

Koncepcja wnętrza składa się z ukośnych podświetlanych pasów na podłodze i od wewnętrznej strony blatów oraz rozproszonych po wnętrzu podświetlanych kolumn. Mlecznobiała przestrzeń, której palety barw nadadzą osoby w niej przebywające.